Pagina's

dinsdag 30 december 2014

2015 here we come!

Daar staat ie dan, onze kerstboom.
Alsof er niets gebeurd is liggen er, tradtitiegetrouw, veel te veel pakjes onder.


Morgen pakken we ze uit. Dat gaat zo in ons patchworkgezin. Om het jaar zijn de kinderen met kerst bij hun vader. Dus om het jaar vieren we 'kerst' op oudjaarsavond. Helaas is onze middelste telg er niet bij, zij heeft plannen met vrienden in Utrecht en geef haar eens ongelijk. Haar pakjes blijven bewaard. Dit jaar krijgen we versterking in de vorm van de verkering van dochterlief, ook gezellig.

Morgen sluiten we ook een turbulent jaar af. Samen proosten we op ons en samen wensen we een beter nieuwjaar. En uiteraard blikken we terug, er valt namelijk genoeg te zien.

Was 2014 een makkelijk jaar? Zeer zeker niet! Was 2014 een mooi jaar? Die vraag kunnen we met een volmondig JA beantwoorden. Ik heb een tijdje getwijfeld of ik dit stukje zou schrijven, ik wil niet de indruk wekken nederig te zijn. Andersom wil ik ook niet de indruk wekken alles vanzelfsprekend te vinden.

Want waarom was 2014 voor ons een mooi jaar? Er is genoeg gebeurd om niet gelukkig van te worden. Dat klopt. Geloof me, reden genoeg om met je hoofd tegen de muur te slaan en diep onder je steentje weg te kruipen. Maar onder je steen is het eenzaam en koud.

Wilden we in eerste instantie met rust gelaten worden (don't call us, we'll call you), werden we na de eerste schrik opgevangen door jullie, ons onzichtbare vangnet van familie en vrienden. Hoe bijzonder is het om te ervaren dat iedereen er is! Op alle mogelijke manieren werden (en worden) we geholpen, gesteund. Uit alle (soms onverwachte) hoeken werd de helpende hand of een luisterend oor geboden. Tot op de dag van vandaag voelen we die warmte. Mede dáárom was 2014 mooi. Ook zijn we trots op onszelf. We redden het, samen. Gesprekken gaan allang niet meer over aggossie toch en hoe moet dat nou, maar gewoon weer over de kinderen en over de toekomst. Zo hoort het ook.

2014 was ook een jaar van nieuws. Een nieuw huis (en daarbij nieuwe buurtjes), een nieuw gezinslid in de vorm van James (oh wat issie leuk) en een nieuwe levensstijl (positief als altijd maar super bewust). Het was een jaar van verbazing en dankbaarheid, van onmacht en vechten, woede en verdriet, van troost en wennen. Een jaar ook van creativiteit en consuminderen. Maar het was vooral een jaar van bewustwording en liefde.

Hoe 2015 wordt is, net als voor iedereen, koffiedik kijken.. Het blijft nog even spannend en gelukkig weten we niet wat er komt. Kan net zo goed iets moois zijn. 

Voor nu wens ik iedereen een héél gelukkig 2015! Hou van jezelf en van elkaar 

xx
Sas



2 opmerkingen:

  1. Sacha, bedankt voor je heerlijke stukjes in het afgelopen jaar! Ik wens je, naast alle geluk, liefde en gezondheid, veel inspiratie toe voor 2015! Ik schrijf zelf ook graag, en mijn goede voornemen is dan ook om daar meer tijd voor vrij te maken :)
    Liefs Bibi, een fan ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief Bibi! Voor jou ook een heel gelukkig 2015, vol met fijne verhalen 😉

      Verwijderen